Palvelut

Reseptien uusiminen

Apteekki uusii reseptejä 2,00 €/kerta.

Annosjakelupalvelu

Annosjakelu parantaa hoitotulosta ja lääketurvallisuutta. Valmiiksi jaellut lääkkeet helpottavat sellaisten potilaiden elämää, joilla on useita lääkkeitä ja lääkitys on suhteellisen vakiintunutta. Annospusseissa on aina asiakkaan nimi, ottoajankohta ja lääkkeiden nimet. Annospussit toimitetaan kahden viikon erissä, jolloin muutokset lääkitykseen on helppo toteuttaa eikä käyttämättömiä lääkkeitä tule.

Ennen jakelun aloittamista potilaan kaikki reseptit käydään läpi ja tarkistetaan päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Apteekki huolehtii reseptien uusimisesta. Kahden viikon lääkkeiden mukana asiakas saa aina ajan tasalla olevan lääkelistan. Annosjakelun on todettu tuovan säästöjä lääkekustannuksissa, vaikka palvelusta peritään viikkomaksu. Kysy lisää henkilökunnaltamme.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Joillakin lääkkeillä voi olla riski vakavaan yhteisvaikutukseen käyttämiesi muiden lääkkeiden kanssa. Apteekki neuvoo sinua lääkkeiden yhteisvaikutuksista. Kun apteekissa havaitaan vakavan yhteisvaikutuksen mahdollisuus, keskustelemme, onko aikaisemmin ostettu lääkkeesi edelleen käytössä ja oliko lääkäri tietoinen toisesta lääkkeestä. Keskittämällä lääkeostoksesi Punkalaitumen apteekkiin varmistat lääkkeiden turvallisen yhteiskäytön.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätteitä, eikä niitä pidä käyttää. Otamme maksutta vastaan vanhentuneet tai muuten käyttökelvottomat lääkkeet. Lajittele lääkejätteet seuraavasti:

  • Lääkkeistä poistetaan potilastietoja sisältävät merkinnät ja ne tuodaan apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Tabletit ja kapselit poistetaan alkuperäispakkauksistaan. Tyhjät lasipurkit voi viedä lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Nestemäiset aineet palautetaan alkuperäispakkauksissa.
  • Joditabletit ja jodia sisältävät lääkkeet (Jodix, Betadine) palautetaan apteekkiin aina erikseen alkuperäispakkauksissaan.
  • Solusalpaajat palautetaan erillisissä pakkauksissa.
  • Elohopeaa sisältävät kuumemittarit palautetaan erikseen.
  • Ruiskut ja neulat palautetaan erikseen.

Terveydeksi-lehti

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Terveydeksi-lehti on apteekkien oma asiakaslehti, joka tarjoaa luotettavaa tietoa terveydestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä sekä lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä. Nouda ilmainen lehti apteekistamme!

Luentopalvelut

Ammattitaitoinen henkilökuntamme pitää mielellään esimerkiksi potilasjärjestöille asiantuntijaluentoja mm. lääkehoitoon, sairauksiin tai apteekkipalveluihin liittyvistä aiheista. Kysy lisää apteekistamme niin räätälöimme luennon juuri Teidän tarpeisiinne sopivaksi!